МЕЂУНАРОДНИ СТУДЕНТИ

ЗАШТО УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ?

Универзитет у Београду је један од најстаријих универзитета у Југоисточној Европи (основан још 1808. године). Данас је, такође, један од највећих универзитета у Европи, са више од 100 хиљада студената и 4 хиљаде професора распоређених на 31 факултет и 12 истраживачких ценатара. Према Шангајској листи један је од 4 најбоље рангирана универзитета у Централној и Источној Европи.

ЗАШТО ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ?

 

Економски факултет је основан још 1937. године. Данас је модерна високошколска установа са дугом традицијом и циљем да произведе висококвалитетно знање, вештине и истраживања у области економије, пословног управљања и статистике. Са преко 7 хиљада студената и 120 професора, лоциран у самом центру града, један је од највећих факултета у склопу Универзитета у Београду. Поред дуге традиције, унапређеног наставног програма и висококвалитетног наставног кадра, наш факултет је јединствен и из следећих разлога:

  • Једина високошколска установа која нуди програм основних студија у области економије и финансија уз могућност стицања 2 дипломе – Универзитета у Лондону (факултет носилац Лондонска школа економије и политичких наука) и Универзитета у Београду (Економски факултет);
  • Јединствени међународни мастер програм у области квантитативних финансија;
  • ACCA акредитација студијског програма (једина институција у Југоисточној Европи која поседује ту акредитацију);
  • Члан EFMD;
  • Обезбеђена пракса у великом броју компанија у 88 земаља као и у преко 400 компанија у Србији;
  • Start-Up центар – бизнис центар који обезбеђује помоћ студентима које желе да своје идеје претворе у одрживе бизнисе;
  • Сарадња са преко 100 универзитета широм света.

СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Економски факултет Универзитета у Београду нуди програме основних и мастер студија на енглеском језику.

Основне студије - Економија и финансије
Основне студије у укупном трајању од 4 године обезбеђују две дипломе – диплому Универзитета у Лондону (факултет носилац Лондонска школа економије и политичких наука – LSE) и диплому Универзитета у Беораду (Економски факултет).

Програм основних студија – Економија и финансије (1 + 3 године, 240 ЕСПБ бодова)

Основне студије - Бизнис и менаџмент

Основне студије у укупном трајању од 4 године обезбеђују две дипломе – диплому Универзитета у Лондону (факултет носилац Лондонска школа економије и политичких наука – LSE) и диплому Универзитета у Беораду (Економски факултет).

Програм основних студија – Бизнис и менаџмент (1 + 3 године, 240 ЕСПБ бодова)

Мастер студије из квантитативних финансија - IMQF
The International Masters in Quantitative Finance (IMQF) је једногодишњи мастер програм из напредних финансија. Извођен на енглеском језику од стране реномираних међународних факултета још од 2003. године, постепено је градио репутацију као један од најиноватнивнијих програма из области финансија у Европи.

Међународни мастер програм – Квантитативне финансије (1 година, 60 ЕСПБ бодова)

Мастер студије из примењене економије - IMАЕ

Међународни мастер из примењене економије (IMAE) пружа савремени курикулум, који изводе реномирани домаћи и инострани предавачи и угледни стручњаци из области економске политике.

Међународни мастер програм – Примењена економија (1 година, 60 ЕСПБ)

Мастер студије из пословне информатике - IMBI
Међународни мастер из пословне информатике (IMBI) је програм који комбинује учење и примену знања и вештина са информационим технологијама. Овај програм је намењен студентима чији је циљ да стекну широко разумевање информационих система и њихове улоге у пословном окружењу и желе да развију интердисциплинарни приступ управљању ИТ пројектима који ће их припремити за успешну каријеру.

Међународни мастер програм – Пословне информатика (1 година, 60 ЕСПБ / 2 године, 120 ЕСПБ)

Мастер студије из опорезивања - IMТ
Међународни мастер из опорезивања (IMT) је јединствени, мултидисциплинарни мастер програм који заједнички организују Правни факултет и Економски факултет Универзитета у Београду. Овај програм представља јединствену прилику за оне који су спремни да развијају своју професионалну каријеру у области опорезивања, као и у финансијском и правном саветовању, јер студентима пружа и правну и економску перспективу, комбинујући савремен академски оквир и скуп вештина из права, економије, финансија и рачуноводства.

Међународни мастер програм – Опорезивање (1 година, 60 ЕСПБ / 2 године, 120 ЕСПБ)